Αντώνης Συγούρος

Αντώνης Συγούρος

Αντώνης Συγούρος είναι Ειδικός Ορθοδοντικός και διατηρεί ιατρείο στην Ζάκυνθο.

Personal Information

Skill

Ο Αντώνης Συγούρος γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο.

Το 2002 έγινε δεκτός στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) απ’ όπου και αποφοίτησε το 2008 με βαθμό́ “Λίαν Καλώς ̈.

Αφού υπηρέτησε για ένα χρόνο τις ένοπλες δυνάμεις με την ειδικότητα του οδοντιάτρου, το 2009 έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη, στο τμήμα της Ορθοδοντικής, υπό τη διεύθυνση του Prof.Dr. Nejat Erverdi, προέδρου της Ευρωπαϊκής Ορθοδοντικής Εταιρείας (ΕΟS 2011).

Την διετία 2011-2013 εργάστηκε παράλληλα στην ιδιωτική κλινική Ortoline υπό την Prof.Dr. Nazan Kucukkeles, καθηγήτρια ορθοδοντικής στο πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, πρόεδρο της Τουρκικής Ορθοδοντικής Εταιρείας.

Το 2013 εκπόνησε την διπλωματική του εργασία με τίτλο: “Κλινική μελέτη της χειρουργικά υποβοηθούμενης ταχείας διεύρυνσης της άνω γνάθου, και σύγκριση δύο τεχνικών με χρήση αξονικής τομογραφίας κωνικής δέσμης”, όπου και παρουσίασε τον Μάιο του 2013 σε ομιλία του στο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Ορθοδοντικής Εταιρείας (AAO) στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά όπως η Γαλλική Ορθοδοντική Επιθεώρηση (L’Orthodontie Française), το περιοδικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορθοδοντικών (Journal of the World Federation of Orthodontists), και στην αναγνωρισμένη Αμερικανική Ορθοδοντική Επιθεώρηση (American Journal of Orthodontics and Dentofacial Orthopedics). Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η ταχεία διεύρυνση της άνω γνάθου, η επιστημονικά τεκμηριωμένη ορθοδοντική, τα μίνι εμφυτεύματα και η επιταχυνόμενη ορθοδοντική θεραπεία.

Τον Απρίλιο του 2013 έλαβε το τίτλο του Master of Science στην Ορθοδοντική από το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά και τον Ιούνη του 2013 τον τίτλο του Ειδικού Ορθοδοντικού από το ελληνικό Υπουργείο Υγείας κατόπιν εξετάσεων.

Διαθέτει πιστοποίηση στη χρήση τεχνικών γλωσσικής ορθοδοντικής (HarmonyIncognito) και στην ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες (InvisalignOrthoCapsClearAlignereCligner).

Από τον Αύγουστο του 2013 διατηρεί ιδιωτικό ορθοδοντικό ιατρείο στη Ζάκυνθο.

  • Αμερικανική Ορθοδοντική Εταιρεία (ΑΑΟ)
  • Ευρωπαϊκή Ορθοδοντική Εταιρεία (ΕΟS)
  • Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορθοδοντικών (WFO)
  • Οδοντιατρικό Συμβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου (GDC)
  • Ελληνική Ορθοδοντική Εταιρεία

Από τον Μάιο του 2013 διατηρεί ερευνητική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά.  Έχει υπάρξει ομιλητής σε διεθνή συνέδρια ορθοδοντικής και γναθοχειρουργικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Call Now ButtonΚαλέστε μας